Ingredienser

  • 200 g sorte fuldkornsris (kan erstattes af andre fuldkornsris)
  • 1 stort blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • ½ tsk salt
  • 75 g tørrede abrokoser
  • 1 bundt koriander
  • 20 g mandler

Tilberedning

Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene.

Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs.

Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.

TIP
I stedet for tørrede abrikoser kan du bruge rosiner.
Og er du ikke vild med koriander, så brug persille i stedet.

Frugt og grønt pr. person

190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1421 kJ (338 kcal). Kulhydrat 61 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjertenyt nr. 3, 2014